Shop

Door middel van het bestelformulier op de website kan de Forza Gymnastica clubkleding worden besteld.

Bestelformulier Shop

Acro

Acrogym is een combinatie van turnen en acrobatiek en is leuk voor jongens en meisjes. Bij dit onderdeel van de turnsport worden geen toestellen gebruikt, alleen een turnvloer van 12 x 12 m.

Het is een echte teamsport: je werkt in tweetallen, drietallen of een herenviertal. Je klimt op elkaar en je houdt elkaar in evenwicht. Of de één gooit de ander in de lucht en vangt hem of haar ook weer op.

acro@forza-gymnastica.nl

Turn-selectie meisjes

De meisjes-selectie van Forza Gymnastica heeft als doel om goede prestatie neer te zetten op wedstrijden, daarnaast staat plezier bij ons hoog in het vaandel. Zowel op trainingen als wedstrijden wordt er geturnd op sprong (pegasus), brug ongelijk of rekstok, evenwichtsbalk en vloer (12×12 meter).Wij trainen voor de oefenstof van het Nationaal Turn Systeem.

meisjes-selectie@forza-gymnastica.nl

Senioren turnen

Deze groep voor dames- en heren richt zich op gymnastiek en turnen voor volwassenen vanaf 15 jaar. Waarbij alle onderdelen van het turnen aanbod komen.

recreatie@forza-gymnastica.nl

Peuter- en kleutergym

Het recreatieturnen begint al bij de leeftijd vanaf 2 1/2 jaar. De peuter/kleutergroep loopt tot en met het 5e levensjaar. Peuter/kleutergroepen bestaan uit zowel jongens als meisjes. In elke les wordt een basisvorm van turnen behandeld. Dit zijn klimmen en klauteren, lopen en balanceren, buitelen en duikelen, rollen, springen, zwaaien aan een toestel.

Deze vormen worden op veel verschillende toestellen uitgeoefend en behandeld zodat de kinderen zich goed kunnen ontwikkelen. Tijdens een les leren de kinderen spelenderwijs omgaan met andere kinderen, de toestellen en het turnen zelf. Daarvoor worden alle toestellen die aanwezig zijn zoveel mogelijk benut.

agneskorteknie@forza-gymnastica.nl

Recreatie meisjes

Binnen Forza Gymnastica zijn er twee recreatiegroepen, namelijk meisjes 6 tot 9 jaar en 9 tot 12 jaar. De groep begint gezamenlijk met een warming-up of spel om de spieren los te maken. Na de warming-up wordt de groep opgesplitst en verdeeld over verschillende toestellen waar ze gedurende een aantal lessen een oefening op leren (zoals bv. een radslag op de balk). Aan het einde van de les wordt er een cooling-down gedaan in de vorm van een spel.

recreatie@forza-gymnastica.nl

Springgroep

Springen is één van de vele leuke onderdelen van de gymnastieksport die Forza Gymnastica aanbiedt. Begin jaren ‘80 is de springgroep opgericht en het was meteen al een groot succes. Sinds een paar jaar heeft Forza Gymnastica naast de gewone springgroep ook een springgroep voor de jeugd. Inmiddels zijn er meer dan 100 springers in onze vereniging, een groep om trots op te zijn.

springen@forza-gymnastica.nl jeugdspringgroep@forza-gymnastica.nl

Dubbelmini- en trampoline-selectie

Bij Forza Gymnastica wordt al jaren op de dubbel minitrampoline gesprongen en met veel succes in binnen en buitenland. Sinds 2000 wordt er bij Forza Gymnastica ook op trampoline gesprongen.

Door de combinatie van beide onderdelen kunnen de springers beter oefenen en sneller ontwikkelen. Het aanbod vanuit de vereniging is vergroot en inmiddels doen onze springers ook op trampoline op alle niveaus aan wedstrijden mee.

trampoline@forza-gymnastica.nl

Basis trampoline

Vanaf 2009 is Forza gestart met een Basistrampoline groep voor jongens en meisjes van 3 t/m 8 jaar. De kinderen leren op een speelse manier verschillende manieren van springen. Vanaf 9 jaar stromen ze door naar een wedstrijd groep of naar recreatie.

basistrampoline@forza-gymnastica.nl

GALM

GALM (Groninger Actief Leven Model) is een door de Werkgroep Bewegingswetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) in samenwerking met de Landelijke Stichting Meer Bewegen voor Ouderen ontwikkelde sportstimuleringsstrategie.

Op basis van dit concept is voor de Nederlandse situatie de GALM-strategie ontwikkeld. Aanleiding hiervoor was en is nog steeds de omvang van de bewegingsarmoede onder de senioren en de toenemende vergrijzing van de samenleving. Met senioren bedoelen we mensen in de leeftijd van 55 en ouder die nog nooit of onvoldoende sportief actief zijn.

galm@forza-gymnastica.nl
Forza Gymnastica wordt gesponsord door